gastro postao
Iako zvuči nevjerojatno, to je zbilja moguće. Kremasto, aromatično i fino, ali bez riže!
U ovom ćete sjajnom spoju namirnica rižu zamijeniti s ječmom, a zatim kuhati na potpuno isti način na koji bi to učinili s rižom. Ječam je najprije dobro malo tostirati na luku, a zatim postepeno zalijevati tekućinom. Za kremastu notu na kraju dodajte maslac i parmezan, a cijelu kombinaciju dodatno će začiniti limunova korica i sok. Upustite se u sasvim novu avanturu pripreme rizi bizija koji to nije pa se iznenadite zadivljujuće dobrim okusima koje može ponuditi ječam.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 1 1/2 šalica ječma
- 70 ml bijelog vina
- 1 šalica smrznutog graška
- 3 šalice temeljca
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 žlica ribane limunove korice
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice parmezana
- Sol, papar
Priprema:
- U dubljoj tavi ili posudi zagrijte maslinovo ulje.
- Luk nasjeckajte pa ga bacite na vruće ulje.
- Dodajte ječam i pustite da se tostira oko dvije minute.
- Povremeno promiješajte.
- Dodajte vino i kuhajte dok ga ječam u potpunosti ne upije.
- Postepeno dodajte temeljac uz stalno miješanje.
- Kuhajte oko deset minuta, dok ječam do pola ne omekša.
- Dodajte grašak i limunovu koricu i kuhajte dok nije gotovo.
- Na kraju dodajte maslac, limunov sok, parmezan i sitno sjeckani peršin.
- Promiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!