gastro postao
Kremasti spoj kelja, sira, vina i tajnog sastojka oduševit će vaše nepce
Savršen ručak za one dane kada vam se jede rižoto, ali nemate riže. Zamijenite ju sitnijom vrstom tjestenine poput ditalina ili rotella pa navalite na posve drugačije okuse pašte. Priprema se sporije i sasvim drugačije od klasičnog kuhanja tjestenine, a kada je gotova, podsjeća na najfiniji, kremasti rižoto koji možete zamisliti.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslaca
- 3 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 200 ml bijelog vina
- 400 g sitne tjestenine
- 800 ml temeljca ili vode
- 4 žlice ribanog sira
- 2 šake sjeckane brokule
- Sol, papar
Priprema:
- U posudi otopite maslac.
- Dodajte sitno sjeckani luk i kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju i postane mekši.
- Ubacite protisnuti češnjak.
- Dodajte vino i pustite da zavrije.
- Razina tekućine trebala bi se smanjiti do pola.
- Ubacite brokulu.
- Dodajte tjesteninu i 400 ml temeljca.
- Povremeno pomiješajte i prema potrebi dodajte još vode ili temeljca.
- Tjestenina bi se trebala kuhati u gustoj tekućini.
- Kuhajte dok tjestenina ne postane al dente, a zatim dodajte sir.
- Pustite da se otopi.
- Ako umak postane pregust, dodajte još temeljca ili vode.
- Začinite soli i paprom pa maknite s vatre.
Dobar tek!