Recepti 26. prosinca 2017.

Iskoristite ostatke: Rižoto s puricom i keljom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam je ostalo purice od božićnog ručka, ovo je sjajan način da ju iskoristite!

Super jednostavni i super brzi recept za današnji ručak za koji možete iskoristiti ostatke pečene purice. Ako vam je blagdanska purica već pomalo prisjela, ovo je odličan način da ne bacite meso, a napravite potpuni zaokret u jelovniku!

Dodajte malo zdravog kelja i riže i uživajte u ovom ukusnom i zdravom obroku.

 

Možda vas zanima... Punjena pečena purica - kad je bal, nek je bal! Recepti

 

Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti

 

Sastojci:

  • 1 žlica ulja
  • Maslac 
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, zdrobljena
  • 350 g arborio riže za rižoto
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 1 l pilećeg/povrtnog temeljca
  • 500 g kelja
  • Naribana korica i sok jednog limuna
  • 200 g pečene puretine, sitno narezane
  • 100 g naribanog parmezana

Priprema:

  1.  Zagrijati ulje i malo maslaca te popržiti luk dok ne omekša. Dodati češnjak te ga kratko porpžiti. Staviti rižu i pojačati temperaturu te miješati neprestano oko minutu. Uliti vino i miješati dok se vino ne upije u rižu. Posoliti/popapriti po želji
  2. Temeljac dodavati postupno, otprilike po 200 ml, kada se upije doliti sljedećih 200 ml i tako dok se ne potroši sav temeljac.
  3. U zakuhanoj vodi blanširati kelj (otprilike 2 minute), izvaditi ga i politi hladnom vodom te ocijediti. 
  4. Kada je sav temeljac skuhan i riža je gotova, umiješati limunov sok, koricu, kelj i puricu i sve dobro promiješati.
  5. Poslužiti toplo s malo naribanog parmezana.

Poslužite uz sezonsku salatu i uživajte! 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.