07. studenoga 2016.

Ručak za pola sata: Carbonara s brokulom i kobasicama

Špageti
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski klasik u modernijoj verziji odličan je način da iskoristite brokulu

Umjesto šunke stavite kobasice, a zdrava brokula savršeno će doći do izražaja u ovom brzom ručku. Odličan način za maskiranje brokule djeci koja će obožavati ovo jelo. 

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • kobasice
  • 3 jaja
  • 50g parmezana
  • 300g špageta
  • 1 glavica brokule
  • češnjak
  • gljice i panceta po želji

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi zagrijte ulje i prepržite kobasice miješajući neprestano. Dodajte gljive i kuhajte da uvenu. U međuvremeno pomiješajte jaje sa sirom i začinite
  2. Kuhajte tjesteninu prema uputama, zadnjih 5 minuta ubacite brokulu i ocijedite. Sačuvajte malo vode za carbonaru.
  3. Dodajte češnjak i pancetu ako želite kobasicama. Maknite posudu s vatre
  4. Dodajte tjesteninu s brokulom kobasicama i češnjaku. Ubacite smjesu jaja i sira. Sve promiješajte da se sjedini. Nema potrebe da kuhate jer će se jaje prepeći, a dok je vruće sjedinit će točno koliko je potrebno da ostane kremasto.
  5. Pospite sve parmezanom i uživajte
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Avatar icon
    icon 13:20 07. Studeni 2016.

    Carbonara je naziv za tjesteninu sa špekom, jajima i sirom, to je specifično jelo sa strogo definiranim porijeklom i lokacijom. Ne može se naziv koristiti za nešto druko, to je kao kada bi rekli zagorski štrukli sa tikvicama i šampinjonima!? Ne ide!