gastro postao
Dekadentna tjestenina za polizati prste!
Gotovo je nevjerojatno da se nešto ovako ukusno može napraviti u tako kratkom roku! Za pripremu ove slasne tjestenine u kremastom umaku, trebat će vam otprilike pola sata. Neodoljiv spoj fettuccina, piletine i kremastog umaka savršen je za brzi ručak nakon posla. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Sastojci:
- 400 g fettuccina
- Pileća prsa, otkoštena i bez kože (veličine po izboru), narezane na tanke trakice
- 3 žličice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, nariban
- Pola žličice soli
- 2 žličice glatkog brašna
- 250 ml toplog mlijeka
- 50 g krem sira
- 2 žlice naribanog parmezana
- Sol i papar
- Parmezan i sjeckano lišće peršina za posluživanje
Priprema:
- Skuhati fettuccine prema uputama na pakiranju
- U većoj posudi za pečenje, zagrijati žlicu maslinovog ulja; kada se ulje zagrijalo, dodati piletinu i kuhati ju 3 - 4 minute, bez miješanja. Dodati češnjak i sol te promiješati i kuhati dok se piletina sasvim ne skuha.
- Izvaditi meso na tanjur i pobrisati posudu gdje se pekla.
- Smanjiti temperaturu i staviti dvije žlice ulja te ih zagrijati i dodati brašno te miješati dok se ne pomiješa sve brašno s uljem; uliti mlijeko i miješati pjenjačom te kako umak postaje gušći, dodati krem sir, parmezan, sol i papar i neprestano miješati (ako je pregusto, dodati par žlica vode od tjestenine)
- Staviti piletinu u umak i pomiješati da sva piletina bude prekrivena umakom.
- Pomiješati skuhanu tjesteninu s umakom i posipati naribanim parmezanom i peršinom te poslužiti toplo.
Dobar tek!