Recepti 30. prosinca 2016.

Fettuccini s piletinom u bijelom umaku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dekadentna tjestenina za polizati prste!

Gotovo je nevjerojatno da se nešto ovako ukusno može napraviti u tako kratkom roku! Za pripremu ove slasne tjestenine u kremastom umaku, trebat će vam otprilike pola sata. Neodoljiv spoj fettuccina, piletine i kremastog umaka savršen je za brzi ručak nakon posla. Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 400 g fettuccina
  • Pileća prsa, otkoštena i bez kože (veličine po izboru), narezane na tanke trakice
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • Pola žličice soli
  • 2 žličice glatkog brašna
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 50 g krem sira
  • 2 žlice naribanog parmezana
  • Sol i papar
  • Parmezan i sjeckano lišće peršina za posluživanje

Priprema:

  1.  Skuhati fettuccine prema uputama na pakiranju
  2. U većoj posudi za pečenje, zagrijati žlicu maslinovog ulja; kada se ulje zagrijalo, dodati piletinu i kuhati ju 3 - 4 minute, bez miješanja. Dodati češnjak i sol te promiješati i kuhati dok se piletina sasvim ne skuha. 
  3. Izvaditi meso na tanjur i pobrisati posudu gdje se pekla.
  4. Smanjiti temperaturu i staviti dvije žlice ulja te ih zagrijati i dodati brašno te miješati dok se ne pomiješa sve brašno s uljem; uliti mlijeko i miješati pjenjačom te kako umak postaje gušći, dodati krem sir, parmezan, sol i papar i neprestano miješati (ako je pregusto, dodati par žlica vode od tjestenine)
  5. Staviti piletinu u umak i pomiješati da sva piletina bude prekrivena umakom.
  6. Pomiješati skuhanu tjesteninu s umakom i posipati naribanim parmezanom i peršinom te poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.