27. kolovoza 2016.

Pileća piccata: Savršena promjena

piletina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite piccatu s rižom, njokima ili tjesteninom i uživajte u savršenom, a tako jednostavnom jelu.

Tek nekoliko sastojaka dovoljno je da pripremite savršenu pileću piccatu i uživate u divnim limunastim okusima upotpunjenim peršinom. Piletinu pripremite na gotovo najlakši način koji postoji pa je poslužite uz prilog po želji. To može biti riža ili tjestenina, pa čak i pire krumpir. Jednostavna piletina odlično će se složiti baš uz onaj izbor koji vama najbolje odgovara. Bilo da je riječ o svečanoj večeri ili ručku usred tjedna, brza, fina i nevjerojatno ukusna piccata piletina pravi je odabir!

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • Brašno
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 5 žlica limunovog soka
  • ½ šalice vina
  • 2 žlice kapara
  • 3 žlice peršina
  • Sol, papar
Piccata | Author: Stockfood Stockfood

Sastojci:

  1. Narežite pileća prsa na šnicle pa ih posolite i poparite.
  2. Ubacite ih u brašno.
  3. U velikoj tavi otopite polovicu maslaca i dodajte 3 žlice maslinovog ulja.
  4. Kada se pojave mjehurići, dodajte pileća prsa.
  5. Pecite dok ne dobije lijepu smeđu boju s obje strane.
  6. Meso maknite s ulja na tanjur. Ako vam je ostalo još mesa, ponovite postupak dodajući maslac i ulje, a onda i meso.
  7. U ostatak masnoće dodajte limunov sok, vino i kapare pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
  8. Dodajte začine, pa vratite piletinu na tavu.
  9. Dodajte ostatak maslaca pa pjenjačom miješajte umak.
  10. Meso poslužite s još malo svježeg peršina.

Dobar tek. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.