gastro postao
Poslužite piccatu s rižom, njokima ili tjesteninom i uživajte u savršenom, a tako jednostavnom jelu.
Tek nekoliko sastojaka dovoljno je da pripremite savršenu pileću piccatu i uživate u divnim limunastim okusima upotpunjenim peršinom. Piletinu pripremite na gotovo najlakši način koji postoji pa je poslužite uz prilog po želji. To može biti riža ili tjestenina, pa čak i pire krumpir. Jednostavna piletina odlično će se složiti baš uz onaj izbor koji vama najbolje odgovara. Bilo da je riječ o svečanoj večeri ili ručku usred tjedna, brza, fina i nevjerojatno ukusna piccata piletina pravi je odabir!
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Brašno
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice maslinovog ulja
- 5 žlica limunovog soka
- ½ šalice vina
- 2 žlice kapara
- 3 žlice peršina
- Sol, papar
Sastojci:
- Narežite pileća prsa na šnicle pa ih posolite i poparite.
- Ubacite ih u brašno.
- U velikoj tavi otopite polovicu maslaca i dodajte 3 žlice maslinovog ulja.
- Kada se pojave mjehurići, dodajte pileća prsa.
- Pecite dok ne dobije lijepu smeđu boju s obje strane.
- Meso maknite s ulja na tanjur. Ako vam je ostalo još mesa, ponovite postupak dodajući maslac i ulje, a onda i meso.
- U ostatak masnoće dodajte limunov sok, vino i kapare pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
- Dodajte začine, pa vratite piletinu na tavu.
- Dodajte ostatak maslaca pa pjenjačom miješajte umak.
- Meso poslužite s još malo svježeg peršina.
Dobar tek.