gastro postao
Popularni rizi bizi začinite gljivama i začinima pa uživajte u nekom novom bogatstvu okusa
Nema ništa bolje od pohane piletine s rižom i graškom, popularnog rizi bizija. Kombinaciji dodajte omiljenu sortu gljiva, nešto drugačije začine pa navalite na jedno posve novo jelo. Poslužite ga samog ili kao prilog uz veliku zdjelu sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 1 manja glavica luka
- 200 g gljiva
- 2 režnja češnjaka
- 150 g graška
- 4 žlice maslaca
- 150 ml vina
- 2 šalice riže
- 1 žličica timijana
- Peršin
- Sol, papar
- Temeljac
Priprema:
- U posudi otopite polovicu maslaca.
- Nasjeckajte luk pa ga pirjajte dok ne omekša.
- Dodajte sjeckane gljive, lagano zapržite pa ubacite rižu.
- Pustite da se zastakli.
- Dodajte vino pa kuhajte dok ne ispari.
- Dodajte dio temeljca tako da prekrije rižu i kuhajte.
- Kada je prva šalica temeljca isparila, ubacite grašak, pa dodajte drugu.
- Pustite da se kuha dok riža ne postane al dente.
- Maknite s vatre, dodajte maslac i peršin i pomiješajte.
Dobar tek!