gastro postao
Začinite dan ružičastim bojama prefinog rižota od cikle i uživajte u nečem sasvim novom
Osim za salatu ili iz pećnice, cikla se izvrsno slaže i u brojnim drugim kombinacijama. Pripremite rižoto od cikle kako bi uživali u do sada još neistraženim okusima ove zdrave i ukusne namirnice. Kremasto ružičasto čudo priprema se jednostavno, a osvaja već na prvi pogled.
Potrebno vam je:
- 1 cikla srednje veličine
- 4 žlice maslaca
- 1 šalica riže
- 100 ml bijelog vina
- 50 g ribanog parmezana
- Pola poriluka
- Svježi peršin
- Temeljac
- Sol, papar
Priprema
- Ciklu očistite, nasjeckajte na kockice i kuhajte u temeljcu dok malo ne omekša.
- Nemojte je skuhati do kraja.
- U posudi otopite maslac, nasjeckajte poriluk pa ga bacite na maslac.
- Pirjajte poriluk dok nije gotov, ne smije posmeđiti.
- Dodajte vino pa kuhajte dok alkohol ne ispari.
- Ubacite kuhane kockice cikle.
- Dodajte temeljac u kojem se kuhala cikla, dopustite da lagano prekrije rižu pa dodajte još po potrebi.
- Kuhajte dok riža ne postane al dente, maknite s vatre i dodajte parmezan, ostatak maslaca i sitno sjeckani peršin.
Dobar tek!