Recepti 11. studenoga 2016.

Jesen na stolu: Rižoto sa šunkom i kestenima

Rižoto sa šunkom i kestenima
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite vrijeme kestena i sljubite ih sa šunkom u ukusnom rižotu. Sočno, slasno, ukusno - nema greške!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1307

Potrebno vam je

  • 2 šalice riže, polirane 
  • 30 kom kestena
  • 1 luk, crveni
  • 1 l povrtni temeljac
  • 150 g kuhana šunka
  • 0.50 vezica vlasac (listovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • 2 male žlice maslaca, neslani
  • 2 režnja češnjaka

Priprema

  1. U posudi zagrijte povrtni temeljac, smanjite vatru i pustite da lagano vrije.
  2. U posudu za kuhanje rižota dodajte malo maslinovog ulja, sitno nasjeckani luk, pirjajte dok ne postane staklast. Na luk dodajte češnjak narezan na ploškice, kratko popržite, dodajte šunku narezanu na kockice i rižu pa dobro promiješajte.
  3. Podlijte s dijelom povrtnog temeljca, te kuhajte na laganoj vatri. Nakon 10 minuta dodajte kestene, posolite i popaprite po ukusu. Po potrebi podlijevajte rižoto povrtnim temeljcem.
  4. Kada je rižoto gotov, umiješajte žličicu maslaca, poklopite i ostavite 2 minute da se sastojci prožmu.

Iskoristite vrijeme kestena i sljubite ih sa šunkom u ukusnom rižotu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.