Recepti 03. siječnja 2017.

Novo ruho heljde - s gljivama i slaninom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Rižu zamijenite heljdom pa pripremite kremasto i ukusno, pravo domaće jelo.

Heljda i gljive savršen su spoj. Dodajte im još malo slanine, začinite sezonskim začinima pa navalite na kremasto savršenstvo. Heljdoto može biti idealna zamjena za klasični rižoto i divan način da u svoje kuhanje unesete ukusne novitete

Potrebno vam je:

  • 200 g heljde
  • 250 g gljiva
  • 70 g slanine
  • 1 luk
  • 1 poriluk
  • 2 režnja češnjaka
  • 50 g maslaca
  • Prstohvat timijana
  • Prstohvat crvene mljevene paprike
  • Ulje
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Luk i poriluk nasjeckajte na sitno i popržite ih na ulju.
  2. Nasjeckajte slaninu pa je dodajte povrću, pecite dok ne postane hrskava.
  3. Dodajte protisnuti češnjak i očišćene gljive.
  4. Pirjajte dok ne omekša.
  5. Za to vrijeme skuhajte kašu u temeljcu ili vodi.
  6. Kada je kuhana, dodajte je gljivama i još kratko pirjajte.
  7. Dodajte začine i kockicu maslaca.
  8. Pospite svježim peršinom i poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.