gastro postao
Rižu zamijenite heljdom pa pripremite kremasto i ukusno, pravo domaće jelo.
Heljda i gljive savršen su spoj. Dodajte im još malo slanine, začinite sezonskim začinima pa navalite na kremasto savršenstvo. Heljdoto može biti idealna zamjena za klasični rižoto i divan način da u svoje kuhanje unesete ukusne novitete.
Potrebno vam je:
- 200 g heljde
- 250 g gljiva
- 70 g slanine
- 1 luk
- 1 poriluk
- 2 režnja češnjaka
- 50 g maslaca
- Prstohvat timijana
- Prstohvat crvene mljevene paprike
- Ulje
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Luk i poriluk nasjeckajte na sitno i popržite ih na ulju.
- Nasjeckajte slaninu pa je dodajte povrću, pecite dok ne postane hrskava.
- Dodajte protisnuti češnjak i očišćene gljive.
- Pirjajte dok ne omekša.
- Za to vrijeme skuhajte kašu u temeljcu ili vodi.
- Kada je kuhana, dodajte je gljivama i još kratko pirjajte.
- Dodajte začine i kockicu maslaca.
- Pospite svježim peršinom i poslužite.
Dobar tek!