gastro postao
Ovu zdravu i ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 438
Potrebno vam je
- 200 g heljda
- 200 g prokulica
- 0.50 šalica šipak
- 0.50 šalica orah, suhi
- 1 kom peršin, list
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica papar
- 2 žlica limunov sok
- 1 mala žlica sol
Priprema
- Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.
- U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
- Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.