Recepti 22. travnja 2016.

Čisto zdravlje: Topla salata s heljdom

Heljda
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovu zdravu i ukusnu salatu možete servirati kao predjelo ili kao glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 438

Potrebno vam je

  • 200 g heljda
  • 200 g prokulica
  • 0.50 šalica šipak
  • 0.50 šalica orah, suhi
  • 1 kom peršin, list
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica papar
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 mala žlica sol

Priprema

  1. Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 20 min, 10 min pred kraj dodajte prokulice i kuhajte dok ne omekšaju.
  2. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, limunov sok i svježe nasjeckan peršinov list. Dodajte šipak i orahe, dobro promiješajte.
  3. Procijedite heljdu i prokulice pa ih dodajte u zdjelu s ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.