850 prikaza 26. rujna 2016.

Jesenska idila uz štrudlu s heljdom i bučom

štrudla od heljde
Stockfood
Pravo jesensko jelo grije tijelo i dušu, a gotovo je brže no što možete zamisliti.

Da heljda nije samo odličan prilog već može biti i divno punjenje, uvjerit ćete se kada ju spojite s ribanom bučom i zarolate u štrudlu. Buča će dati na sočnosti, a začinjena heljda štrudlu će učiniti zanimljivijom. Za premazivanje koristite maslac kako bi kore bile hrskavije. Koristite li kupovne kore za savijače, ova neodoljiva štrudla može biti gotova u manje od pola sata.

Potrebno vam je:

  • 300 g ribane buče
  • 100 g heljde
  • Maslac ili ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte kašu, a buču naribajte i pustite da kratko odstoji.
  2. Pomiješajte ih, posolite i popaprite po želji.
  3. Koristite li maslac, otopite ga u mikrovalnoj pa njime premažite kore.
  4. Premažite ih nadjevom i valjajte.
  5. Kada ste ih zarolali, premažite ih ostatkom maslaca i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.