gastro postao
Pravo jesensko jelo grije tijelo i dušu, a gotovo je brže no što možete zamisliti.
Da heljda nije samo odličan prilog već može biti i divno punjenje, uvjerit ćete se kada ju spojite s ribanom bučom i zarolate u štrudlu. Buča će dati na sočnosti, a začinjena heljda štrudlu će učiniti zanimljivijom. Za premazivanje koristite maslac kako bi kore bile hrskavije. Koristite li kupovne kore za savijače, ova neodoljiva štrudla može biti gotova u manje od pola sata.
Potrebno vam je:
- 300 g ribane buče
- 100 g heljde
- Maslac ili ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte kašu, a buču naribajte i pustite da kratko odstoji.
- Pomiješajte ih, posolite i popaprite po želji.
- Koristite li maslac, otopite ga u mikrovalnoj pa njime premažite kore.
- Premažite ih nadjevom i valjajte.
- Kada ste ih zarolali, premažite ih ostatkom maslaca i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Dobar tek!