Recepti 2756 prikaza 28. siječnja 2017.

Nove tehnike: Pržena riža s piletinom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte neke sasvim nove metode pripreme hrane pa zapržite svoju piletinu s jajima, rižom i povrćem

Grašak i mrkva, piletina i riža, a onda još malo soja sosa i koje jaje. Recept je to za fenomenalan ručak kakav možda još niste isprobali. Pržena riža gastronomski je hit u čitavom svijetu stoga je pravo vrijeme da ga isprobate i vi. Nećete požaliti, vjerujte nam. Izvadite wok i bacite se na pripremu!

Potrebno vam je:

  • 3 šalice kuhane riže
  • 350 g piletine
  • 1 mrkva
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 2 jaja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 3 žlice soja sosa
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte rižu.
  2. U wok tavi zagrijte žlicu ulja.
  3. Dodajte na kockice nasjeckanu piletinu i zapržite za svih strana.
  4. Pospite soli i paprom.
  5. Pecite oko pet minuta pa maknite na tanjur.
  6. Dodajte još žlicu ulja, sitno sjeckani luk, grašak i mrkvu koju ste nasjeckali na sitno, na približno jednaku veličinu kao grašak.
  7. Dodajte protisnuti češnjak.
  8. Povrće pogurajte na rub tave, a u sredinu dodajte jaja koja ste najprije umutili.
  9. Pomiješajte kako bi se jaja raspala na manje komadiće.
  10. Ubacite rižu, piletinu i soja sos.
  11. Pecite kratko uz stalno miješanje.
  12. Maknite s vatre i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.