gastro postao
Isprobajte neke sasvim nove metode pripreme hrane pa zapržite svoju piletinu s jajima, rižom i povrćem
Grašak i mrkva, piletina i riža, a onda još malo soja sosa i koje jaje. Recept je to za fenomenalan ručak kakav možda još niste isprobali. Pržena riža gastronomski je hit u čitavom svijetu stoga je pravo vrijeme da ga isprobate i vi. Nećete požaliti, vjerujte nam. Izvadite wok i bacite se na pripremu!
Potrebno vam je:
- 3 šalice kuhane riže
- 350 g piletine
- 1 mrkva
- 1 šalica smrznutog graška
- 2 jaja
- 2 režnja češnjaka
- 1 luk
- 3 žlice soja sosa
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte rižu.
- U wok tavi zagrijte žlicu ulja.
- Dodajte na kockice nasjeckanu piletinu i zapržite za svih strana.
- Pospite soli i paprom.
- Pecite oko pet minuta pa maknite na tanjur.
- Dodajte još žlicu ulja, sitno sjeckani luk, grašak i mrkvu koju ste nasjeckali na sitno, na približno jednaku veličinu kao grašak.
- Dodajte protisnuti češnjak.
- Povrće pogurajte na rub tave, a u sredinu dodajte jaja koja ste najprije umutili.
- Pomiješajte kako bi se jaja raspala na manje komadiće.
- Ubacite rižu, piletinu i soja sos.
- Pecite kratko uz stalno miješanje.
- Maknite s vatre i poslužite toplo.
Dobar tek!