Recepti 27. ožujka 2017.

Ponedjeljkom: Tjestenina sa šunkom iz jednog lonca

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan, lijeni recept za tjesteninu iza koje neće ostati previše suđa, a bit će ukusna kao da ste je pripremali satima. Stvorena za ponedjeljak!

Prvi dan u tjednu, zloglasni ponedjeljak, osim obaveza i posla donosi i nešto slasno - brzinsku tjesteninu sa šunkom. Priprema se u jednom loncu, bogata je okusima zbog raznolikosti začina, a omiljena šunka i grašak sjajno je podižu. Nakon ovakvog ručka neće ostati hrpa suđa već samo zadovoljno i sretno nepce. Bolje ne može!

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 g sjeckane šunke
  • 2 žlice svježeg peršina
  • 600 ml temeljca
  • 400 ml mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 500 g tjestenine
  • 2 šalice smrznutog graška
  • 100 g parmezana
  • Prstohvat suhog bosiljka
  • Prstohvat suhog origana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Najprije nasjeckate sve sastojke.
  2. Na tavi zagrijte ulje, pa dodajte sitno sjeckani luk i pustite da se zažuti. Dodajte šunku.
  3. Dodajte protisnuti češnjak, bosiljak i origano.
  4. Ubacite i papar pa kuhajte oko jednu minutu da ulje poprimi arome začina.
  5. Dodajte brašno, promiješajte pa ubacite mlijeko i dobro pomiješajte kako se ne bi stvorile grudice.
  6. Dodajte temeljac, pustite da se zagrije pa dodajte tjesteninu.
  7. Kuhajte oko deset minuta, a zadnjih pet minuta ubacite grašak.
  8. Na kraju pospite sirom, promiješajte i dodajte sjeckanog peršina. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.