gastro postao
Jednostavan, lijeni recept za tjesteninu iza koje neće ostati previše suđa, a bit će ukusna kao da ste je pripremali satima. Stvorena za ponedjeljak!
Prvi dan u tjednu, zloglasni ponedjeljak, osim obaveza i posla donosi i nešto slasno - brzinsku tjesteninu sa šunkom. Priprema se u jednom loncu, bogata je okusima zbog raznolikosti začina, a omiljena šunka i grašak sjajno je podižu. Nakon ovakvog ručka neće ostati hrpa suđa već samo zadovoljno i sretno nepce. Bolje ne može!
Potrebno vam je:
- 1 manja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 100 g sjeckane šunke
- 2 žlice svježeg peršina
- 600 ml temeljca
- 400 ml mlijeka
- 2 žlice brašna
- 500 g tjestenine
- 2 šalice smrznutog graška
- 100 g parmezana
- Prstohvat suhog bosiljka
- Prstohvat suhog origana
- Sol, papar
Priprema:
- Najprije nasjeckate sve sastojke.
- Na tavi zagrijte ulje, pa dodajte sitno sjeckani luk i pustite da se zažuti. Dodajte šunku.
- Dodajte protisnuti češnjak, bosiljak i origano.
- Ubacite i papar pa kuhajte oko jednu minutu da ulje poprimi arome začina.
- Dodajte brašno, promiješajte pa ubacite mlijeko i dobro pomiješajte kako se ne bi stvorile grudice.
- Dodajte temeljac, pustite da se zagrije pa dodajte tjesteninu.
- Kuhajte oko deset minuta, a zadnjih pet minuta ubacite grašak.
- Na kraju pospite sirom, promiješajte i dodajte sjeckanog peršina.
Dobar tek!