Recepti 12. siječnja 2017.

Grenadir - jednostavnost u najboljem obliku

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Grenadir, granadir ili granadir marš, kako god nazvali ovo dobro poznato jelo, činjenica jest da će ono zauvijek ostati jedna od najdražih uspomena iz djetinjstva. Tako jednostavno, a tako fino!

Dobro poznato, sirotinjsko jelo nevjerojatno je jednostavno za pripremiti, a svakim vas novim zalogajem vraća nekoliko godina unatrag. Spoj krumpira i tjestenine, tek malo crvene paprike, sol i papar. Jednostavnije ne može!  Grenadir poslužite uz kiselkastu salatu poput kiselih krastavaca ili kupus salate

Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 250 g tjestenine
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Nasjeckajte luk.
  2. Pirjajte ga na ulju pa dodajte očišćeni krumpir nasjeckan na kockice.
  3. Dodajte malo vode i pirjajte.
  4. Postepeno dodajte malo po malo vode dok krumpir ne omekša.
  5. U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.
  6. Kada je gotova, dodajte je krumpiru.
  7. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
  8. Kuhajte još kratko, ali pazite da ne postane presuho.
  9. Maknite s vatre pa poslužite uz salatu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.