gastro postao
Grenadir, granadir ili granadir marš, kako god nazvali ovo dobro poznato jelo, činjenica jest da će ono zauvijek ostati jedna od najdražih uspomena iz djetinjstva. Tako jednostavno, a tako fino!
Dobro poznato, sirotinjsko jelo nevjerojatno je jednostavno za pripremiti, a svakim vas novim zalogajem vraća nekoliko godina unatrag. Spoj krumpira i tjestenine, tek malo crvene paprike, sol i papar. Jednostavnije ne može! Grenadir poslužite uz kiselkastu salatu poput kiselih krastavaca ili kupus salate.
Potrebno vam je:
- 500 g krumpira
- 250 g tjestenine
- 1 glavica luka
- 1 žličica slatke crvene paprike
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte luk.
- Pirjajte ga na ulju pa dodajte očišćeni krumpir nasjeckan na kockice.
- Dodajte malo vode i pirjajte.
- Postepeno dodajte malo po malo vode dok krumpir ne omekša.
- U drugoj posudi skuhajte tjesteninu.
- Kada je gotova, dodajte je krumpiru.
- Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
- Kuhajte još kratko, ali pazite da ne postane presuho.
- Maknite s vatre pa poslužite uz salatu.
Dobar tek!