gastro postao
Dobro poznato jelo pripremite u nešto drugačijem izdanju pa u njemu uživajte za ručak i večeru
Nema onog tko se barem jednom u životu nije susreo s faširancima. Voljeli ih ili ne, uz dodatak punjenja od sira mogli bi vam postati nešto draži. Rukama zamijesite sve sastojke, u sredinu dodajte kockicu sira i ispecite. Faširance poslužite uz pire krumpir, krumpir ili grah salatu pa navalite na sočne domaće pljeskavice sa slasnim iznenađenjem.
Potrebno vam je:
- 500 g mljevenog mesa
- 2 mliječna peciva
- 3 režnja češnjaka
- 100 ml mlijeka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 4 žlice peršina
- 2 žličice slatke crvene paprike
- 200 g sira
- Sol, papar
Priprema:
- Mliječno pecivo nasjeckajte na kockice, stavite u zdjelu i prelijte mlijekom.
- Pustite da pecivo upije mlijeko.
- Izradite rukama pa dodajte meso, sjeckani peršin, protisnuti češnjak, crvenu papriku, sol i papar.
- Ako vam je smjesa premekana, dodajte krušne mrvice.
- Dobro pomiješajte rukama.
- Sir narežite na kockice.
- Od smjese s mesom napravite kuglice pa u njih upakirajte po komadić sira.
- Lagano rukama spljoštite i pecite na vrućem ulju dok ne dobiju smeđu boju.
Dobar tek!