09. studenoga 2016.

5 genijalnih savjeta za savršeni pire krumpir

pire krumpir
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljeni prilog brojnim jelima postat će još bolji uz naše fantastične savjete.

Uz meso i umak, mesne okruglice i sarmu, pire krumpir je omiljeno jelo mnogih još od samog djetinstva. Donosimo vam sjajne savjete kako da ga učinite još boljim.

Odabir prave vrste krumpira prvi je korak prema savršenom pire krumpiru. Neke vrste krumpira stvorene su za prženje, neke za kuhanje ili pečenje, a oni stariji, s više škroba i brašnastog okusa upravo su savršeni za pripremi pire krumpira. Najlakše ga je prepoznati po hrapavoj kori.

Voda u kojoj kuhate krumpir uvijek treba biti posoljena. Baš poput tjestenine, i krumpir upija vodu u kojoj se kuha. Upravo zato, kuhate li ga u običnoj, nezačinjenoj vodi, vaš će rezultat biti bezokusna masa krumpira.

pire | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Kuhati ih počnite u hladnoj vodi. U suprotnom, krumpir se neće skuhati jednako iznutra i izvana. Ubacite ih u hladnu vodu i pustite da štednjak odradi ostatak posla.

Toplo mlijeko i otopljeni maslac napravit će čuda. Upotrijebite li hladne, oni će ohladiti cijelu stvar i oni se neće povezati na savršen način. Imate li više vremena, svakako isprobajte pripremu pire krumpira sa smeđim maslacem koji će omiljeni prilog učiniti još malo ukusnijim.

Pazite da se krumpir ne prekuha jer će postati gumenast i neće biti ukusan. Također, radite li ga u blenderu ili pomoću štapnog miksera, on neće biti kremast već će postati previše pireast i njegova tekstura neće biti nimalo privlačna. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.