Špajza 18. kolovoza 2017.

Zašto ne biste trebali bacati koru od krumpira

guljenje krumpira
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iznenadite se na kako lagan način ostatak od krumpira postaje – grickalica!

Već nam je u navici da kod guljenja krumpira, koru naprosto bacimo u smeće. No što kada bismo vam rekli da upravo kora od krumpira može biti savršena grickalica uz tek malo začina i termičke obrade? Zbilja je moguće.

 

Možda vas zanima... Drugačiji krumpir za večeru: Neočekivan užitak! Recepti

 

Ova grickalica okusom podsjeća na nešto između hrskavog čipsa i pomfrita pa je idealna za uživanje s nogu. Pripremite je za tulum ili tek kao snack koji možete grickati prije ručka i oduševite sebe i svoje bližnje iznenađujuće dobrim okusom ostataka od krumpira.

 

Čips Možda vas zanima... Neodoljiva četiri načina za pripremu domaćeg čipsa Recepti

 

Način pripreme je lakši nego što možete zamisliti. Samo ubacite opranu koru od krumpira na papir za pečenje, začinite je maslinovim uljem i začinima poput soli, papra, crvene paprike ili chillija, pa pecite oko 15 do 20 minuta. Kada ih izvadite iz pećnice, možete ih posipati s malo sira ili češnjaka i poslužiti uz kečap ili majonezu.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Stoga, kada sljedeći put pripremate krumpir salatu, pire krumpir ili pečete krumpir u pećnici uz kakvo fino pečenje, nemojte bacati kore jer one zbilja mogu postati zaseban i tako ukusan obrok.

 

Možda vas zanima... Krumpir salata - imamo nove, još slasnije ideje! Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.