gastro postao
Zbog ovog ćete recepta od sada puno više cijeniti krumpire.
Spremite odličnu večeru s mediteranskim elementima bez mnogo truda i znanja. Količina bi trebala biti dovoljna za dvije osobe, ali računajte na to da ćete sigurno poželjeti repete.
Recept lako možete prilagoditi svojim gastro preferencijama. Igrajte se sa začinima, povrćem i različitim umacima.
Sastojci:
- 4 velika bijela krumpira
- 1 velika rajčica
- 100 g nasjeckanih maslina
- 100 g feta sira
- Maslinovo ulje
- Sol, papar, origano
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Dobro operite krumpire i obrišite krpom. Namažite ih maslinovim uljem, posolite i napravite rupice na nekoliko mjesta. Posložite ih na papir za pečenje i pecite otprilike sat vremena. Provjerite vilicom jesu li gotovi.
- Ostavite ih nekoliko minuta da se malo ohlade, a zatim ih izdubite. Sredinu pomiješajte sa žlicom maslinovog ulja, soli, paprom i suhim origanom.
- Vratite smjesu u izdubljene krumpire, dodajte narezanu rajčicu, masline i drobljeni feta sir.
Po želji prelijte umakom od grčkog jogurta, krastavaca i češnjaka.
Dobar tek!