Iako krumpir volimo kroz čitavu godinu, a posebice kada su nam potrebna topla i bogata jela, on će se sjajno složiti i uz čitav niz laganijih tanjura. Tajna je u kombiniranju s jednostavnim, sezonskim i osvježavajućim dodacima koji će krumpiru dati neku sasvim novu dimenziju i fantastične okuse.
Krumpir salata definitivno je jedan od favorita raskošnih ljetnih stolova. Divno se slaže uz roštilj, različita pečenja, ali i jednostavna jela poput pljeskavica i faširanaca. Pripremite je prema jednom od naših recepata pa se u potpunosti oduševite.
Krumpir s grilla bit će pun pogodak uz fino, meko meso ili ribu pripremljenu na otvorenom. Krumpir najprije skuhajte do pola kako biste ubrzali proces pripreme. Zatim ga umotajte u foliju i bacite na roštilj. Kremast iznutra, hrskav izvana - bolji krumpir ne možete ni zamisliti.
Uštipci od krumpira nalik poderanim gaćama poslužit će kao super grickalica uz večernja druženja na otvorenom, a vama neće zadati previše problema kod pripreme. Potrebno je tek umijesiti tijesto od krumpira, a zatim uštipke ubaciti u vruće ulje. Poslužite ih uz umake na bazi vrhnja ili rajčice ili pak ih nabodite na štapiće uz omiljene mesne i povrtne dodatke.
Španjolska tortilja idealan je i brzinski ljetni ručak. Slaže se uz različite vrste salata, donosi dašak Španjolske na vaš stol, a bit će ukusna i kada se ohladi.
Brzinska variva na temu sezonskog povrća također su jednostavan način za uživanje u blagodatima ljeta, a ujedno su i zdrava alternativa svakodnevnim brzinskim i ne toliko zdravim jelima. Krumpir možete kombinirati s različitim povrćem poput mrkve, tikvica, brokule, cvjetače i blitve, a ujedno će biti i odlična zamjena za različite žitarice i meso koji varivima obično daju završni dodir.