Recepti 24. kolovoza 2020.

Hrskavi uštipci za slasna ljetna druženja

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Uštipci od dizanog tijesta bit će odlična grickalica za ljetna druženja. Od njih se pripremaju fantastični sendviči, a bit će odličan dodatak i šarenim ražnjićima.

Zamijesi tijesto od jednostavnih, svakodnevnih sastojaka pa uštipke ubaci u vruće ulje. Pusti da se zarumene do zlatno žute boje, a zatim sve prepusti mašti.

Ako ste ikada pripremala poderane gače ili međimurske langoše, priprema će biti još jednostavnija upravo zato što su ovi uštipci umanjena verzija već poznatih okusa.

 

Langoš Možda vas zanima... Međimurski langoši: S čistom ljubavlju naših dragih baka Recepti

 

Poslužiti ih možeš uz umak od vrhnja i češnjaka, klasični kečap i majonezu ili pak ih uz meso s grilla i svježe povrće nabosti na štapiće za ražnjiće. Prereži ih na pola, napuni omiljenim dodacima pa ih posluži u obliku malih sendviča. Zaigraj se i dopusti da baš ovi brzi uštipci postanu glavna zvijezda vaših vrućih ljetnih večeri.

 

 

Uštipci s bananom Možda vas zanima... Masno i slasno: Uštipci sa slaninom Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vamti je:

  • 500 g brašna
  • 1 čašica jogurta
  • 200 ml vode
  • Pola žličice šećera
  • Pola svježeg kvasca
  • Sol
  • Ulje

Priprema:

  1. Kvasac dodaj u mlaku vodu, dodaj pola žličice šećera i jednu žličicu brašna pa dobro pomiješaj.
  2. Pusti da se diže barem 15 minuta.
  3. Kada se kvasac dignuo, dodaj mu brašno i jogurt, a zatim sve začinite sa soli.
  4. Zamijesi mekano tijesto i pusti da se diže barem sat vremena.
  5. U dubljoj zdjeli zagrij ulje i pomoću žlice ubacuj tijesto.
  6. Peci dok uštipci ne poprime lijepu zlatnu boju.
  7. Prebaci na papirnate ubruse kako uštipci ne bi bili premasni.
  8. Dodaj soli po potrebi.

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.