Recepti 27. kolovoza 2016.

Međimurski langoši: S čistom ljubavlju naših dragih baka

Langoš
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Mađarski specijalitet na međimurski način, kaloričan, ali neodoljiv! Još kada ih namažete majnezom, čokoladom...

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 375

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g jogurt (3.2% masti)
  • 100 ml mlijeko kravlje (3.3% masti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 1 mala žlica soli
  • šećer, kristal
  • 2 dl ulje, biljno

Priprema

  1. U mlako mlijeko stavite kvasac i šećer pa dodajte mlak jogurt. Sve promiješajte i prelijte u brašno.
  2. Dodajte jaje i sol pa zamijesite tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom 30 min. Potom ga razmijesite, razvaljajte na 0,5 cm debljine. Izrežite kvadrate, u sredini svakog napravite prorez i pecite na vrelu ulju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.