gastro postao
Mađarski specijalitet na međimurski način, kaloričan, ali neodoljiv! Još kada ih namažete majnezom, čokoladom...
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 375
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g jogurt (3.2% masti)
- 100 ml mlijeko kravlje (3.3% masti)
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom kvasac, svježi
- 1 mala žlica soli
- šećer, kristal
- 2 dl ulje, biljno
Priprema
- U mlako mlijeko stavite kvasac i šećer pa dodajte mlak jogurt. Sve promiješajte i prelijte u brašno.
- Dodajte jaje i sol pa zamijesite tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplom 30 min. Potom ga razmijesite, razvaljajte na 0,5 cm debljine. Izrežite kvadrate, u sredini svakog napravite prorez i pecite na vrelu ulju.
Izvor Skuhatćute