gastro postao
Sjajan dodatak svakom jelu bit će upravo ovaj marinirani sir u kućnoj radinosti
Pri izradi ove domaće delicije vodite se vlastitim ukusom. Kombinirajte svježe začine po želji, no u nedostatku svježih poslužit će i sušeni. Koristite maslinovo ili suncokretovo ulje, a volite li ljuća jela svakako ubacite i koju čili papričicu. Ovako pripremljen sir držite u hladnjaku do tjedan dana, no ne sumnjamo da ćete staklenku isprazniti i prije.
Potrebno vam je:
- 300 g feta sira
- 1 limun
- 1 žličica origana
- 1 grančica ružmarina
- 1 lovorov list
- 100 ml suncokretovog ili maslinovog ulja
- Papar u zrnu
Priprema:
- Koristite li feta sir u komadu, nasjeckajte ga na manje kockice.
- Limun dobro operite pa koricu narežite na duže trakice.
- Ubacite feta sir u staklenke, dodajte limunovu koricu, začine i papar u zrnu.
- Dodajte ulje.
- Spremite u hladnjak.
Dobar tek!