gastro postao
Krumpirove polpetice postat će daleko zanimljivije dodate li im ribane cikle
Naribajte krumpir i ciklu, pomiješajte ih sa začinima pa oblikujte polpete. Pecite ih u ulju ili pećnici, a zatim poslužite uz fini umak od jogurta. Klasični popečci od krumpira na taj će način dobiti sasvim novi izgled, ali i nevjerojatno dobar okus.
Potrebno vam je:
- 2 krumpira
- 1 glavica cikle
- 3 žlice brašna
- 2 jaja
- 100 ml grčkog jogurta
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica peršina
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir i mrkve naribajte pa iz njih istisnite vodu.
- Dodajte brašno, jaja, sol i papar.
- Dobro pomiješajte pa dodajte još brašna ako je smjesa previše rijetka.
- Formirajte popečke.
- Na tavi zagrijte ulje i pecite dok popečci ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
- Dok se popečci peku, pripremite umak od grčkog jogurta, majoneze, peršina, maslinovog ulja i češnjaka.
- Dobro pomiješajte, dodajte sol i papar pa poslužite uz popečke.
Dobar tek!