Recepti 10. siječnja 2017.

Sezonski spoj: Krumpir i cikla za savršene polpete

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpirove polpetice postat će daleko zanimljivije dodate li im ribane cikle

Naribajte krumpir i ciklu, pomiješajte ih sa začinima pa oblikujte polpete. Pecite ih u ulju ili pećnici, a zatim poslužite uz fini umak od jogurta. Klasični popečci od krumpira na taj će način dobiti sasvim novi izgled, ali i nevjerojatno dobar okus.

Potrebno vam je:

  • 2 krumpira
  • 1 glavica cikle
  • 3 žlice brašna
  • 2 jaja
  • 100 ml grčkog jogurta
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica peršina
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir i mrkve naribajte pa iz njih istisnite vodu.
  2. Dodajte brašno, jaja, sol i papar.
  3. Dobro pomiješajte pa dodajte još brašna ako je smjesa previše rijetka.
  4. Formirajte popečke.
  5. Na tavi zagrijte ulje i pecite dok popečci ne dobiju lijepu, zlatnu boju.
  6. Dok se popečci peku, pripremite umak od grčkog jogurta, majoneze, peršina, maslinovog ulja i češnjaka.
  7. Dobro pomiješajte, dodajte sol i papar pa poslužite uz popečke.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.