Recepti 03. siječnja 2017.

Začinite dan: Španjolska tortilja s krumpirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se jednostavnim i jeftinim tradicionalnim španjolskim jelom koje će vas zasigurno oduševiti

Tortilla de patatas ili Spanish omlette naziv je za veliku, debelu palačinku od krumpira koja dolazi iz Španjolske. Jednostavna je za pripremu, neće vam oduzeti previše vremena i ono najvažnije, sama priprema je poprilično jeftina. Trebat će vam samo krumpir, jaja i začini. Sve ostalo prepustite svojoj spretnosti i dobrom ukusu. Krumpir nemojte prati, a kada ga prvi put ubacite u ulje on se treba poširati, a ne peći kako bi na kraju dobili mekan, kremast krumpir umjesto hrskavog prženog krumpira.

Potrebno vam je:

  • 3 veća krumpira
  • 1 luk
  • 5 jaja
  • Maslinovo ulje
  • Sol
  • Začini po želji

Priprema:

  1. Ogulite krumpir i narežite ga na tanke ploške.
  2. U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje najmanje dva prsta dubine.
  3. Neka ulje bude toplo, ali ne i vruće.
  4. Povremeno protresite krumpir pa nakon desetak minuta dodajte luk koji ste prethodno nasjeckali.
  5. Kuhajte na slabijoj vatri dok krumpir ne omekša.
  6. Ocijedite krumpir i luk pa im dodajte posoljena umućena jaja. Dodajte i začine po želji.
  7. Na malo ulja ubacite smjesu, protresite kako bi se rasporedila po cijeloj tavi ravnomjerno i pecite na srednjoj vatri.
  8. Pomoću kuhače polagano otpustite rubove, stavite veći tanjur na tavu pa preokrenite tortilju i ispecite je s druge strane. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.