Špajza 28. prosinca 2016.

Ne bacajte koru od krumpira - ispecite ju!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerovali ili ne, ono što svi mi bacimo u smeće, zapravo je prava poslastica!

Iako možda izgleda neukusno ili se pitate kakvog je to uopće okusa, oguljena kora od krumpira definitivno nije za bacanje! Sjetite se samo okusa fine korice kada pečete cijele krumpire u pećnici. Pa, ovo je upravo to - samo imate pečenu koricu bez mekog pirea iznutra. Ali vjerujemo kako vas to neće obeshrabriti da isprobate ovaj savršeni snack! Sve što vam treba je malo ulja, soli i papra te umak po želji - kečap, majoneza ili neki koji ćete sami napraviti. No, ne morate ih čak jesti ni kao snack - poslužite ih uz ručak kao ukusnu hrskavu grickalicu i oduševite svoje ukućane ovim tako zanemarenim, a tako ukusnim jelom!

Kako pripremiti ove ukusne pečene kore od krumpira:

  • Nakon što ste krumpir dobro oprali i ogulili ga, stavite kore na papirnate ručnike da se posuše.
  • U posudu za pečenje pripremite papir.
  • Kore od krumpira u posudi pomiješajte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite (stavite po želji ljute mljevene paprike) i prebacite na papir za pečenje
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 - 20 minuta; tijekom pečenja ih možete malo promiješati kako bi se sve ravnomjerno ispeklo.
  • Poslužite toplo i uživajte!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.