Recepti 20. prosinca 2016.

Krumpirove police na sasvim novi način

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljen krumpir, idealan je prilog mesnom pečenju.

Sve što trebate za ove sjajne police od krumpira je, naravno, krumpir, malo sira, malo kelja i još poneki začin. Poslužite ih još tople uz pečeno meso i sezonsku salatu ili ih jednostavno jedite same!

Sastojci:

  • 3 krumpira (narezati ih na polovice)
  • 1 manji kelj (otprilike 200 g, narezan na trakice)
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 3 naribana češnja češnjaka
  • 1 1/2 šalica naribanog sira (cheddar npr.)
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 žličica listića sušene papričice
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Skuhati krumpir, a za to vrijeme pripremiti kelj - zagrijati ulje i popržiti ljutiku i papričice (oko 5 minuta da ljutika omekša). Dodati češnjak i pirjati još 3 minute te dodati kelj, sol i papar. Poklopiti i kuhati 10 minuta da kelj omekša. Maknuti s vatre te izgnječiti vilicom povrće (da poprimi teksturu umaka, odnosno, da sve povrće bude što sitnije).
  3. Skuhani i ohlađeni krumpir prerezati na pola te žlicom izvaditi sredinu krumpira (da ostane dio krumpira ispod kore od otprilike 1/2 cm). Izdubljeni krumpir izmiksati (ili napraviti pire drobilicom za krumpir) te mu dodati vrhnje, sir i pirjano povrće - sve dobro promiješati. 
  4. Poslagati kore krumpira na papir za pečenje i napuniti ih pripremljenom smjesom te peći 20 minuta - dok korica ne bude hrskava, a gornji dio lijepo zapečen.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.