Recepti 20. prosinca 2016.

Krumpirove police na sasvim novi način

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljen krumpir, idealan je prilog mesnom pečenju.

Sve što trebate za ove sjajne police od krumpira je, naravno, krumpir, malo sira, malo kelja i još poneki začin. Poslužite ih još tople uz pečeno meso i sezonsku salatu ili ih jednostavno jedite same!

Sastojci:

  • 3 krumpira (narezati ih na polovice)
  • 1 manji kelj (otprilike 200 g, narezan na trakice)
  • 2 ljutike, nasjeckane
  • 3 naribana češnja češnjaka
  • 1 1/2 šalica naribanog sira (cheddar npr.)
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 žličica listića sušene papričice
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar

Priprema:

  1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Skuhati krumpir, a za to vrijeme pripremiti kelj - zagrijati ulje i popržiti ljutiku i papričice (oko 5 minuta da ljutika omekša). Dodati češnjak i pirjati još 3 minute te dodati kelj, sol i papar. Poklopiti i kuhati 10 minuta da kelj omekša. Maknuti s vatre te izgnječiti vilicom povrće (da poprimi teksturu umaka, odnosno, da sve povrće bude što sitnije).
  3. Skuhani i ohlađeni krumpir prerezati na pola te žlicom izvaditi sredinu krumpira (da ostane dio krumpira ispod kore od otprilike 1/2 cm). Izdubljeni krumpir izmiksati (ili napraviti pire drobilicom za krumpir) te mu dodati vrhnje, sir i pirjano povrće - sve dobro promiješati. 
  4. Poslagati kore krumpira na papir za pečenje i napuniti ih pripremljenom smjesom te peći 20 minuta - dok korica ne bude hrskava, a gornji dio lijepo zapečen.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.