gastro postao
Dobro poznati okusi iz mladosti ponovno su tu. Uživajte i vi u svom tanjuru finog, toplog variva s mahunama
Jednostavno za pripremu, ovo varivo spremit ćete brzinski, a na isti će takav način i nestati. Posebno zbog dodatka vrhnja koje daje na gustoći i onom posebnom okusu kojeg se sjećamo iz djetinjstva, izmamit će osmijeh na lice svakome tko ga proba. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i na stol stiže bogato, toplo varivo od mahuna.
Potrebno vam je:
- 500 g mahuna
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 2 žlice octa
- 3 žlice sjeckanog peršina
- Prstohvat crvene paprike
- Temeljac ili voda
- Sol, papar
Priprema:
- Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
- Kada je omekšao, dodajte mahune i sjeckanu mrkvu i krumpir.
- Dodajte temeljac ili vodu pa kuhajte dok povrće ne omekša.
- Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
- Kada je povrće kuhano umiješajte kiselo vrhnje i dvije žlice octa.
- Dobro promiješajte, pospite peršinom i maknite s vatre.
Dobar tek!