Recepti 05. siječnja 2017.

Baš kao nekad: Mahune na varivo s vrhnjem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobro poznati okusi iz mladosti ponovno su tu. Uživajte i vi u svom tanjuru finog, toplog variva s mahunama

Jednostavno za pripremu, ovo varivo spremit ćete brzinski, a na isti će takav način i nestati. Posebno zbog dodatka vrhnja koje daje na gustoći i onom posebnom okusu kojeg se sjećamo iz djetinjstva, izmamit će osmijeh na lice svakome tko ga proba. Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka i na stol stiže bogato, toplo varivo od mahuna.

Potrebno vam je:

  • 500 g mahuna
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 2 žlice octa
  • 3 žlice sjeckanog peršina
  • Prstohvat crvene paprike
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na ulju pirjajte sitno sjeckani luk.
  2. Kada je omekšao, dodajte mahune i sjeckanu mrkvu i krumpir.
  3. Dodajte temeljac ili vodu pa kuhajte dok povrće ne omekša.
  4. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom.
  5. Kada je povrće kuhano umiješajte kiselo vrhnje i dvije žlice octa.
  6. Dobro promiješajte, pospite peršinom i maknite s vatre.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.