gastro postao
Svakodnevno jelo koje najviše volimo baš u jesensko doba.
Tanjur toplog variva od mahuna i krumpira teško je odbiti. Koristite li smrznute mahune, nemojte ih prethodno odmrzavati već ih ubacite u zdjelu ravno iz zamrzivača jer će na taj način zadržati bolji okus. Možete pripremiti i zapršku od brašna, a ukoliko to ne želite, a juha vam je još uvijek prerijetka izvadite nekoliko krumpira i pretvorite ih u pire pa ubacite u zdjelu. Dodati možete i kakvu finu kobasicu ili suho meso po želji.
Potrebno vam je:
- 500 g mahuna
- 1 luk
- 2 krumpira
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 žlice pelata
- 2 žličice slatke paprike
- 1 žlica sjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Na ulju pirjajte nasjeckani luk, dodajte mrkvu, protisnuti češnjak i crvenu papriku.
- Pirjajte nekoliko minuta pa dodajte dvije šalice temeljca ili vode.
- Kuhajte oko pet minuta, a zatim dodajte krumpir koji ste nasjeckali na kockice.
- Kada zavrije, ubacite mahune, kuhajte pola sata i u međuvremenu dodajte pelate, sol i papar.
- Na kraju pospite peršinom.
Dobar tek!