gastro postao
Sezona tikvica bliži se kraju, a mi vam donosimo sjajan recept za još bolje varivo.
Za vrijeme ljetnih dana tikvice su nas hladile, a sada je došlo vrijeme da nas dobro zagriju. Pripremite jednostavno i brzo varivo od tikvica i krumpira, poslužite ga uz faširance, a odlično će biti i samo uz krišku domaćeg kruha. Omiljeno ljetno povrće u jesenskim danima i toplom ručku bit će vam još draže.
Potrebno vam je:
- 2 tikvice
- 1 veći krumpir
- 2 mrkve
- 1 rajčica
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- 100 ml pelata
- Crvena paprika
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Sve sastojke nasjeckajte na sitno.
- Tikvice stavite u posebnu posudu, posolite i pustite da stoje barem 10 minuta pa ih lagano obrišite kuhinjskim papirom.
- Na ulju pirjajte luk dok ne omekša.
- Dodajte protisnuti češnjak.
- Ubacite krumpir i mrkvu sitno nasjeckane.
- Pirjajte kratko pa zalijte s vodom tako da tek prekrije povrće.
- Kuhajte desetak minuta, a onda dodajte nasjeckanu tikvicu.
- Dodajte još vode i pelate, začinite crvenom paprom, soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša.
- Na kraju pospite sitno sjeckanim peršinom.
Dobar tek!