gastro postao
Tako jednostavno, s malim zaokretom, donosimo recept za varivo od mahuna koje se jednostavno obožava.
Varivo od mahuna jednostavno je jelo koje se priprema bez ikakve muke. Dodajte mu teletinu i malo slanine pa uživajte u nekim posve novim okusima ovog klasika. Neka ovo toplo jušno jelo zamiriše čitavu kuhinju i samo prizove ukućane na ručak. Također, mljevenu crvenu slatku papriku možete zamijeniti dimljenom kako bi okus bio još intenzivniji i bogatiji.
Potrebno vam je:
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 2 kom lovorovog lista
- 2 žličice mljevene crvene slatke paprike
- 70 g slanine
- 400 g teletine
- 50 ml pelata
- 400 g mahuna
- 600 ml temeljca
- 1 žlica svježeg peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Meso nasjeckajte na kockice pa ga bacite na ulje i zapecite sa svih strana.
- Ubacite malo slanine i luk koji ste nasjeckali na sitno i pirjajte.
- Mrkvu i krumpir ogulite, nasjeckajte i ubacite u lonac.
- Kratko pirjajte, dodajte češnjak i pelate.
- Pomiješajte, dodajte ubacite list, sol i papar.
- Dodajte temeljac i mahune pa pustite da se kuha dok povrće ne omekša.
- Na kraju pospite svježim peršinom.
Dobar tek!