gastro postao
Tako jednostavno, s malim zaokretom, donosimo recept za varivo od mahuna koje se jednostavno - obožava
Varivo od mahuna jednostavno je jelo koje se priprema bez ikakve muke. Dodaj mu teletinu i malo slanine pa uživaj u nekim posve novim okusima ovog klasika
Neka ovo toplo jušno jelo zamiriše čitavu kuhinju i samo prizove ukućane na ručak. Također, mljevenu crvenu slatku papriku možete zamijeniti dimljenom kako bi okus bio još intenzivniji i bogatiji.
Varivo od mahuna
Sastojci:
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 2 listića lovora
- 2 žličice mljevene crvene slatke paprike
- 70 g slanine
- 400 g teletine
- 50 ml pelata
- 400 g mahuna
- 600 ml temeljca
- 1 žlica svježeg peršina
- sol, papar
Postupak:
- Meso nasjeckaj na kockice pa ga baci na ulje i zapeci sa svih strana.
- Ubaci malo slanine i luk nasjeckan nasitno i pirjaj.
- Mrkvu i krumpir oguli, nasjeckaj i ubaci u lonac.
- Kratko pirjaj, dodaj češnjak i pelate.
- Pomiješaj, dodaj lovorov list, sol i papar.
- Dodaj temeljac i mahune pa pusti da se kuha dok povrće ne omekša.
- Na kraju pospi svježim peršinom.
Isprobaj i ove recepte s mahunama...