Recepti 19. prosinca 2016.

Toplo i fino: Varivo od mahuna na sasvim drugačiji način

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tako jednostavno, s malim zaokretom, donosimo recept za varivo od mahuna koje se jednostavno obožava.

Varivo od mahuna jednostavno je jelo koje se priprema bez ikakve muke. Dodajte mu teletinu i malo slanine pa uživajte u nekim posve novim okusima ovog klasika. Neka ovo toplo jušno jelo zamiriše čitavu kuhinju i samo prizove ukućane na ručak. Također, mljevenu crvenu slatku papriku možete zamijeniti dimljenom kako bi okus bio još intenzivniji i bogatiji.

Potrebno vam je:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 2 kom lovorovog lista
  • 2 žličice mljevene crvene slatke paprike 
  • 70 g slanine
  • 400 g teletine
  • 50 ml pelata
  • 400 g mahuna
  • 600 ml temeljca
  • 1 žlica svježeg peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Meso nasjeckajte na kockice pa ga bacite na ulje i zapecite sa svih strana.
  2. Ubacite malo slanine i luk koji ste nasjeckali na sitno i pirjajte.
  3. Mrkvu i krumpir ogulite, nasjeckajte i ubacite u lonac.
  4. Kratko pirjajte, dodajte češnjak i pelate.
  5. Pomiješajte, dodajte ubacite list, sol i papar.
  6. Dodajte temeljac i mahune pa pustite da se kuha dok povrće ne omekša.
  7. Na kraju pospite svježim peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.