Zašto sredinu tjedna ne biste začinili s malo tjestenine obogaćene domaćim pestom i talijanskom ljutom 'Nduja kobasicom!
Za pripremu ovog jela svakako preporučujemo pappardelle zato što su šire od obične tjestenine i umak od pesta će se divno sljubiti s tjesteninom. Ono što ovo jelo čini ljutim, ali i daje mu jedan divan okus, jest meka kobasica 'Nduja koju za ovo jelo pripremate tako da ju pomiješate s krušnim mrvicama, popržite i izmrvite ga po tjestenini. Tako ćete dobiti jedan sjajan hrskavo-ljuti dodatak tjestenini.
Kako biste napravili domaći pesto, trebat će vam i malo ukusnog medvjeđeg luka koji će pestu dati fantastičan okus.
Stoga, oduševite svoje ukućane savršenim ručkom!
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 100 g 'Nduja kobasice, bez kože; sitno nasjeckane
- 50 g krušnih mrvica
- 400 g pappardella tjestenine
- Za pesto:
- svežanj medvjeđeg luka
- svežanj svježe mente
- svežanj bosiljka
- 60 g naribanog parmezana + malo za posluživanje
- 80 ml maslinovog ulja
- sok od jednog limuna
Priprema:
- Zakuhati vodu i tjesteninu skuhati prema uputama (al dente)
- Zagrijati ulje pa dodati nasjeckanu kobasicu i pržiti ju 3 - 4 minute; dodati mrvice i pržiti još 2 - 3 minute
- Sastojke za pesto staviti u blender pa ih kratko izmiksati da se pretvore u pastu ili ih zdrobiti u mužaru
- Skuhanu tjesteninu prebaciti u tavu gdje su se pržile mrvice, pomiješati i dodati pesto te sve ponovno dobro izmiješati; posoliti/popapriti po želji
- Poslužiti s malo naribanog parmezana
Dobar tek!