Recepti 08. ožujka 2017.

Savršena tjestenina s domaćim pestom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovu jednostavnu, a neodoljivo ukusnu tjesteninu i oduševite se!

Zašto sredinu tjedna ne biste začinili s malo tjestenine obogaćene domaćim pestom i talijanskom ljutom 'Nduja kobasicom!

Za pripremu ovog jela svakako preporučujemo pappardelle zato što su šire od obične tjestenine i umak od pesta će se divno sljubiti s tjesteninom. Ono što ovo jelo čini ljutim, ali i daje mu jedan divan okus, jest meka kobasica 'Nduja koju za ovo jelo pripremate tako da ju pomiješate s krušnim mrvicama, popržite  i izmrvite ga po tjestenini. Tako ćete dobiti jedan sjajan hrskavo-ljuti dodatak tjestenini.

Kako biste napravili domaći pesto, trebat će vam i malo ukusnog medvjeđeg luka koji će pestu dati fantastičan okus.

Stoga, oduševite svoje ukućane savršenim ručkom!

Pesto | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • 100 g 'Nduja kobasice, bez kože; sitno nasjeckane
  • 50 g krušnih mrvica
  • 400 g pappardella tjestenine
  • Za pesto:
  • svežanj medvjeđeg luka
  • svežanj svježe mente
  • svežanj bosiljka
  • 60 g naribanog parmezana + malo za posluživanje
  • 80 ml maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna

Priprema:

  1.  Zakuhati vodu i tjesteninu skuhati prema uputama (al dente)
  2. Zagrijati ulje pa dodati nasjeckanu kobasicu i pržiti ju 3 - 4 minute; dodati mrvice i pržiti još 2 - 3 minute
  3. Sastojke za pesto staviti u blender pa ih kratko izmiksati da se pretvore u pastu ili ih zdrobiti u mužaru
  4. Skuhanu tjesteninu prebaciti u tavu gdje su se pržile mrvice, pomiješati i dodati pesto te sve ponovno dobro izmiješati; posoliti/popapriti po želji
  5. Poslužiti s malo naribanog parmezana

 Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.