Zamijesite domaće tijesto za pizzu, a dok se ono diže, nasjeckajte omiljene ljetne plodove. Kombinaciji dodajte tunu, pršut ili neki drugi narezak po želji, a na kraju sve pospite mozzarellom i sitno ribanim parmezanom.
Osvježavajuća, šarena domaća pizza bit će još bolja dodate li joj prije posluživanja i nekoliko kapi maslinovog ulja aromatiziranog čilijem i češnjakom. Pripremiti ga možete i netom prije posluživanja tako da pomiješate nekoliko žlica maslinovog ulja i dodate sitno sjeckani češnjak i čili papričice.
Potrebno vam je:
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- Polovica svježeg kvasca
- Prstohvat soli, prstohvat šećera
- Umak od rajčice
- 1 konzerva tune
- 1 manja tikvica
- 1 manja glavica luka
- Kukuruz
- Cherry rajčice
- Mozzarella
- Parmezan
- Bosiljak, origano
Priprema:
- U mlakoj vodi otopite kvasac, žličicu brašna i žličicu šećera.
- Pustite da stoji desetak minuta dok se ne pojave mjehurići.
- Brašno prosijte pa u sredini napravite rupu i dodajte dignuti kvasac. Nemojte iskoristiti sve brašno odjednom kako tijesto ne bi bilo presuho.
- Dodajte ulje.
- Zamijesite tijesto i pustite da se diže barem sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto diglo, premijesite ga i podijelite u kugle, veličinu prilagodite vlastitom ukusu.
- Pustite da se dižu oko 15 minuta pa svaku kuglu razvaljajte u željeni oblik.
- Tijesto prebacite na lim za pečenje.
- Ubacite u pećnicu na 5 minuta na 200 stupnjeva, a za to vrijeme nasjeckajte povrće.
- Izvadite tijesto iz pećnice, premažite ga umakom od rajčica koji ste začinili origanom i bosiljkom.
- Na tijesto dodajte tunu, ploške tikvica, kukuruz, mozzarellu, cherry rajčice i kolutiće luka.
- Na kraju pospite s malo ribanog parmezana.
- Ubacite u pećnicu na dodatnih dvadesetak minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!