Recepti 720 prikaza 31. kolovoza 2017.

Ljetna pizza - spoj svega što volimo

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Tikvice, kukuruz, cherry rajčice i fini sirevi najbolji su recept za sočnu sezonsku pizzu!

Zamijesite domaće tijesto za pizzu, a dok se ono diže, nasjeckajte omiljene ljetne plodove. Kombinaciji dodajte tunu, pršut ili neki drugi narezak po želji, a na kraju sve pospite mozzarellom i sitno ribanim parmezanom. 

 

Možda vas zanima... Tikvice u novom obliku: Zelena pizza Kolumne

 

Osvježavajuća, šarena domaća pizza bit će još bolja dodate li joj prije posluživanja i nekoliko kapi maslinovog ulja aromatiziranog čilijem i češnjakom. Pripremiti ga možete i netom prije posluživanja tako da pomiješate nekoliko žlica maslinovog ulja i dodate sitno sjeckani češnjak i čili papričice.

 

Možda vas zanima... Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Polovica svježeg kvasca
  • Prstohvat soli, prstohvat šećera
  • Umak od rajčice
  • 1 konzerva tune
  • 1 manja tikvica
  • 1 manja glavica luka
  • Kukuruz
  • Cherry rajčice
  • Mozzarella
  • Parmezan
  • Bosiljak, origano

Priprema:

  1. U mlakoj vodi otopite kvasac, žličicu brašna i žličicu šećera.
  2. Pustite da stoji desetak minuta dok se ne pojave mjehurići.
  3. Brašno prosijte pa u sredini napravite rupu i dodajte dignuti kvasac. Nemojte iskoristiti sve brašno odjednom kako tijesto ne bi bilo presuho.
  4. Dodajte ulje.
  5. Zamijesite tijesto i pustite da se diže barem sat vremena ili dok se ne udvostruči. Kada se tijesto diglo, premijesite ga i podijelite u kugle, veličinu prilagodite vlastitom ukusu.
  6. Pustite da se dižu oko 15 minuta pa svaku kuglu razvaljajte u željeni oblik.
  7. Tijesto prebacite na lim za pečenje.
  8. Ubacite u pećnicu na 5 minuta na 200 stupnjeva, a za to vrijeme nasjeckajte povrće.
  9. Izvadite tijesto iz pećnice, premažite ga umakom od rajčica koji ste začinili origanom i bosiljkom.
  10. Na tijesto dodajte tunu, ploške tikvica, kukuruz, mozzarellu, cherry rajčice i kolutiće luka.
  11. Na kraju pospite s malo ribanog parmezana.
  12. Ubacite u pećnicu na dodatnih dvadesetak minuta.
  13. Poslužite toplo.
     
 

Sezonska #pizza za ljepši početak vikenda 😋😍🍕 #gastrohr

A post shared by Gastro.hr (@gastrohr) on


Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.