gastro postao
Sjajan spoj slatkaste cikle i slanog feta sira okusite u nježnoj piti s lisnatim tijestom. Priprema se brzo, a nestaje još brže!
Uistinu lagana za pripremu, ova pita ne traži prethodno pirjanje sastojaka niti pečenje tijesta. Potrebna vam je samo svježa cikla i isti takav poriluk, lisnato tijesto i feta sir. Dodajte još malo začina poput majčine dušice ili origana pa sve zajedno fino zapecite u pećnici. Hrskava korica lisnatog tijesta savršeno će zaokružiti cijelu priču. Ne preostaje vam ništa drugo već baciti se na pripremu prave sezonske poslastice.
Potrebno vam je:
- Lisnato tijesto
- 1 manji poriluk
- 3 manje cikle
- 70 g feta sira
- Začini po želji
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Ciklu operite i narežite na tanke ploške.
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Lisnato tijesto stavite u kalup koji ste obložili paprom za pečenje pa ga probodite vilicom na nekoliko mjesta kako se ne bi stvarali mjehurići.
- Po lisnatom tijestu pospite poriluk, a na njega posložite ploške cikle.
- Pospite maslinovim uljem, soli, paprom i začinima po vlastitom ukusu.
- Na vrhu pospite s feta sirom i pecite oko pola sata.
Dobar tek!