Skandinavsko drvce od keksa

Blagdani su slađi uz neodoljivo maštovite adventske kolačiće
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 285

Tijesto

  • 200 g šećer, kristal
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g maslac, neslani
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 mala žlica prašak za pecivo
  • 1 žlica ekstrakt vanilije

Glazura

  • 140 g šećer, u prahu
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • limunov sok
  • ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli promiješajte maslac, šećer, ekstrakt vanilije, jaja i slatko vrhnje. Prosijte suhe sastojke pa dodajte u smjesu. Ostavite tijesto da se hladi oko dva sata.
  2. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i od njega narežite zvjezdice u tri različite veličine (rabite kalupe za kolače). U sredinu svakoga kolačića probodite rupu. Pecite oko šest minuta. Ostavite kolačiće da odstoje nekoliko sati.
  3. Za glazuru umutite bjelanjak pa dodajte ostale sastojke te mutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ukrasite kolačiće glazurom i složite ih jedan na drugi tako da ih naredate na drveni štapić.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr