gastro postao
Blagdani su slađi uz neodoljivo maštovite adventske kolačiće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 285
Tijesto
- 200 g šećer, kristal
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g maslac, neslani
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- 2 kom jaje kokošje
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 1 žlica ekstrakt vanilije
Glazura
- 140 g šećer, u prahu
- 1 kom bjelanjak kokošji
- limunov sok
- ekstrakt vanilije
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli promiješajte maslac, šećer, ekstrakt vanilije, jaja i slatko vrhnje. Prosijte suhe sastojke pa dodajte u smjesu. Ostavite tijesto da se hladi oko dva sata.
- Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i od njega narežite zvjezdice u tri različite veličine (rabite kalupe za kolače). U sredinu svakoga kolačića probodite rupu. Pecite oko šest minuta. Ostavite kolačiće da odstoje nekoliko sati.
- Za glazuru umutite bjelanjak pa dodajte ostale sastojke te mutite dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ukrasite kolačiće glazurom i složite ih jedan na drugi tako da ih naredate na drveni štapić.
Izvor Skuhatćute