Sladoled od kokosa

Pripremite egzotični domaći sladoled od kokosa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 430

Potrebno vam je

  • 275 ml kokosovo mlijeko
  • 350 ml vrhnje, tekuće
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 5 ml ekstrakt vanilije
  • 100 g šećer, kristal
  • sol
  • 50 g kokosovo brašno
  • 1 grančica menta

Priprema

  1. Na srednje jakoj vatri lagano kuhajte mlijeko od kokosa i vrhnje 5 minuta. Istucite zajedno jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol.
  2. Duboku zdjelu stavite u veću s kipućim vodom. U duboku zdjelu ulijte smjesu s jajima i polako dodavajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Miješajući kuhajte na pari dovoljno dugo da smjesa zgusne toliko da ne pada sa žlice. Maknite sa vatre. Dok se smjesa hladi, povremeno promiješajte.
  3. Kada se dovoljno ohladi, stavite u zamrzivač na 1 sat. Izvadite iz zamrzivača, smiksajte dok ne postane kremasto i vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.
  4. Popržite kokosovo brašno dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Pripremite egzotični domaći sladoled od kokosa

Posjeti Gastro.hr