Sladoled od vanilije

Thinkstock
Jedan od najdražih ljetnih okusa spravite kod kuće.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 192

Potrebno vam je

  • 300 ml vrhnje, tekuće
  • 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 175 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Pomiješajte vrhnje i mlijeko u tavi. Ostružite sjemenke vanilije i dodajte ih u smjesu. Dodajte i mahunu. Pustite da zavrije pa maknite s plamena i ostavite deset minuta.
  2. Izmiksajte žumanjke, šećer i ekstrakt vanilije. Tucite dok ne postane blijede boje i zalijte mlijekom te vratite sve u čistu tavu. Kuhajte na slaboj vatri pet minuta dok se malo ne zgusne.
  3. Ohladite pa stavite u hladnjak na 30 minuta. Stavite u plastičnu zdjelu i stavite u zamrzivač. Kad se rubovi smrznu, izvadite, izmiksajte te vratite u zamrzivač i ponovite dva puta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr