Slasne i hrskave: Polpete od svježeg sira

Thinkstock
Jednostavne, hrskave polpete od svježeg sira možete poslužiti kao slano jelo ili slatko, ovisno o tome što vam se u tom trenutku jede.
Vidi originalni članak

Svježi sir je poznat kao prilagodljiva namirnica. Možemo ga koristiti u slatkim i u slanim jelima. Baš takve su i ove polpete. Ovo je recept za bazu u koju možete dodati štogod želite poput raznih začina ili svježeg voća

Dakako, polpete su jako ukusne i kao samostalno jelo.

 

malo drugačije Kremasto i sočno: Lazanje s mljevenom piletinom

 

brzo i jednostavno Ne znate što sa starim kruhom? Napravite kolač!

 

Potrebno vam je:

  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 3 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica soli
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. U posudu dodajte svježi sir i jaja. Sve dobro promiješajte. Dodajte brašno i  sol i promiješajte.
  2. Ulje zagrijte na tavi. Žlicom vadite polpete i stavljajte ih u vrelo ulje.
  3. Pržite polpete sa svake strane po 2 minute, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Posjeti Gastro.hr