gastro postao
Jednostavne, hrskave polpete od svježeg sira možete poslužiti kao slano jelo ili slatko, ovisno o tome što vam se u tom trenutku jede.
Svježi sir je poznat kao prilagodljiva namirnica. Možemo ga koristiti u slatkim i u slanim jelima. Baš takve su i ove polpete. Ovo je recept za bazu u koju možete dodati štogod želite poput raznih začina ili svježeg voća.
Dakako, polpete su jako ukusne i kao samostalno jelo.
Potrebno vam je:
- 250 g svježeg kravljeg sira
- 3 jaja
- 2 žlice brašna
- 1 žličica soli
- Ulje za prženje
Priprema:
- U posudu dodajte svježi sir i jaja. Sve dobro promiješajte. Dodajte brašno i sol i promiješajte.
- Ulje zagrijte na tavi. Žlicom vadite polpete i stavljajte ih u vrelo ulje.
- Pržite polpete sa svake strane po 2 minute, dok ne dobiju zlatno žutu boju.