Slasne punjene i pečene rajčice za brzi ručak

Stockfood Kuhane rajčice ispuštaju više likopena
Pečene rajčice oduševit će vas bogatim aromama i okusima
Vidi originalni članak

Omiljene rajčice poprimit će intenzivnije arome kada ih ubacite u pećnicu, a napunite li ih finom, aromatičnom smjesom, u kratkom roku uživat ćete u sjajnom ručku bez previše muke. Kombinaciji svakako dodajte i topljivog sira po želji kako bi čitava stvar bila još slasnija.

 

super ukusna Može i bez mesa: Pita s tikvicama i rajčicama

 

Punjene rajčice mogu biti prilog mesnim i ribljim jelima ili pak glavno vegetarijansko jelo uz koje će se sjajno složiti zdjela sezonske salate.

 

Recepti Špageti sa sušenim rajčicama i bademima

 

 

Potrebno vam je:

  • 400 g rajčica
  • 100 g luka
  • 2 jaja
  • 4 žlice brašna
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica mlijeka
  • svježe mljeveni papar
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica peršina
  • Pelati
  • Timijan, bosiljak

Postupak pripreme:

  1. Odrezati nožem gornju trećinu rajčice, žlicom izdubite unutarnji dio.
  2. Zagrijte 1/3 maslaca, na njemu ispirjajte sitno luk da postane staklast, dodajte sitno sjeckani češnjak, još kratko pirjajte, pa dodajte sjeckani peršin.
  3. Jaja istucite, dodajte brašno, žlicu mlijeka, žlicu svježih začina i papar. Pomiješajte s lukom, češnjakom i peršinom.
  4. Rajčice napunite dobivenom smjesom, poklopite odrezanim dijelom i stavite u posudu. Koristite li sir, sada je pravo vrijeme da ga upotrijebite.
  5. Na dno posude dodajte malo pelata, količinu odredite s obzirom na veličinu posude za pečenje.
  6. Pecite 35-40 min na 150 stupnjeva.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr