Slatka pita s jagodama

Desert u ritmu sezone za koji vam je potrebno samo 30 minuta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 509

Potrebno vam je

  • 1000 g jagode
  • 25 ml limunov sok
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 šalica rižin slad
  • sol
  • 2 šalica bademi,mljeveni
  • 1.75 šalica datulje

Priprema

  1. U posudi dobro pomiješajte jagode očišćene i narezane na četvrtine, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavite sa strane dok pripremate koru.
  2. U multipraktik stavite bademe i najvećom ih brzinom usitnite dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresite ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
  3. U mješalicu stavite datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitnite, bit će malo grudaste. Miješajte bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite i utisnite po dnu i rubovima kalupa kako biste dobili koru.
  4. Obilno nadjenite koru smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala.
  5. Stavite u hladnjak 2 sata prije nego što ćete pitu narezati na kriške i poslužiti.

Izvor "Na brzinu", Christine Pirello

Posjeti Gastro.hr