gastro postao
Desert u ritmu sezone za koji vam je potrebno samo 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 509
Potrebno vam je
- 1000 g jagode
- 25 ml limunov sok
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
- 0.50 šalica rižin slad
- sol
- 2 šalica bademi,mljeveni
- 1.75 šalica datulje
Priprema
- U posudi dobro pomiješajte jagode očišćene i narezane na četvrtine, limunov sok, vaniliju, rižin slad i prstohvat soli. Ostavite sa strane dok pripremate koru.
- U multipraktik stavite bademe i najvećom ih brzinom usitnite dok ne počnu nalikovati na krušne mrvice. Istresite ih na kalup za pite promjera oko 22 cm.
- U mješalicu stavite datulje i dodajte 1 žličicu vode te najvećom brzinom dobro usitnite, bit će malo grudaste. Miješajte bademe i datulje dok se ne povežu, a zatim smjesu ravnomjerno rasporedite i utisnite po dnu i rubovima kalupa kako biste dobili koru.
- Obilno nadjenite koru smjesom jagoda ne koristeći tekućinu koja je ostala.
- Stavite u hladnjak 2 sata prije nego što ćete pitu narezati na kriške i poslužiti.