Slatka torta od mrkve i pastrnjaka

Desert od povrća može biti itekako sladak i okusom zarazan
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 105

Torta

  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom pastrnjak
  • 1 šalica voda
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 0.35 šalica grožđice
  • 1 žlica mljeveni cimet
  • 1 žlica đumbir, korijen
  • 0.50 žlica sol
  • 0.25 žlica klinčići u prahu
  • 0.25 šalica javorov sirup
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica prašak za pecivo
  • 1 žlica soda bikarbona

Glazura

  • 100 g maslac, slani
  • 300 g krem sir
  • 25 g vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. lzmiješajte pastrnjak, mrkvu, vodu, šećer, grožđice, sol i klinčiće. zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte još pet min. Ohladite i dodajte sirup.
  2. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu. Ulijte prvu smjesu u drugu i izmiješajte. Pecite 40 min na 165°C. Izmiksajte sir, maslac i vrhnje za glazuru. Premažite tortu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr