gastro postao
Desert od povrća može biti itekako sladak i okusom zarazan
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 105
Torta
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom pastrnjak
- 1 šalica voda
- 1 šalica šećer, kristal
- 0.35 šalica grožđice
- 1 žlica mljeveni cimet
- 1 žlica đumbir, korijen
- 0.50 žlica sol
- 0.25 žlica klinčići u prahu
- 0.25 šalica javorov sirup
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica prašak za pecivo
- 1 žlica soda bikarbona
Glazura
- 100 g maslac, slani
- 300 g krem sir
- 25 g vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- lzmiješajte pastrnjak, mrkvu, vodu, šećer, grožđice, sol i klinčiće. zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte još pet min. Ohladite i dodajte sirup.
- U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo i sodu. Ulijte prvu smjesu u drugu i izmiješajte. Pecite 40 min na 165°C. Izmiksajte sir, maslac i vrhnje za glazuru. Premažite tortu.
Izvor Skuhatćute