Slatki čokoladni macaroni

Okrugli kolačići od bjelanjka, šećera i badema privlače kremastim punjenjem od čokolade
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 147

Makaroni

  • 450 g šećer, u prahu
  • 2 šalica badem, oljušteni suhi
  • 6 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 6 kom bjelanjak kokošji

Krema

  • 1.20 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 5 žlica maslac, neslani
  • 225 g čokolada

Priprema

  1. Sameljite u prah bademe i šećer u prahu. Dodajte kakao i izmiješajte. Izmiksajte bjelanjke i dodajte im prvu smjesu. Istisnite ih na papir za pečenje i ostavite sat vremena. Pecite ih 11 min na 160°C.
  2. Za kremu zakuhajte mlijeko i maslac. Maknite s vatre, dodajte izlomljenu čokoladu te kuhajte dok se ne otopi. Držite u hladnjaku dok se ne zgusne, može stajati 1-3 dana. Premažite macarone kremom te poklopite drugim macaronima. Prije posluživanja hladite barem dva sata.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr