Slatki kruh za najveće obožavatelje buče

Shutterstock
Buča odlično funkcionira i u desertima, uz cimet, muškatni oraščić i đumbir
Vidi originalni članak

Ako si već uspjela pripremiti zalihu pirea od buče, dio obavezno iskoristi za pripremu slatkog kruha. Mekan je, mirisan i može stajati nekoliko dana, a priprema će ti oduzeti 15-ak minuta.

Naravno, uvijek možeš dodati i komadiće tamne čokolade ili pak tostirane bučine sjemenke. U slast!

 

isprobaj već danas Pumpkin spice latte - hedonizam u staklenoj šalici

 

Sastojci:

  • 280 g brašna
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice mljevenog đumbira
  • ¼ žličice muškatnog oraščića
  • 120 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 220 g pirea od buče
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

  1. Pomiješaj brašno sa sodom, praškom za pecivo, soli i začinima.
  2. Maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu, svjetliju smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ubaci pire od buče i kiselo vrhnje te ekstrakt vanilije pa kratko izmiksaj.
  3. Potom dodaj suhe sastojke i pažljivo ih sjedini drvenom žlicom ili špatulom.
  4. Prelij smjesu u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i peci 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pričekaj da se ohladi prije rezanja. Dobar tek!

 

La Vie Shobaine Muffini od mrkve i buče odličan su doručak, gablec i desert

Posjeti Gastro.hr