gastro postao
Buča odlično funkcionira i u desertima, uz cimet, muškatni oraščić i đumbir
Ako si već uspjela pripremiti zalihu pirea od buče, dio obavezno iskoristi za pripremu slatkog kruha. Mekan je, mirisan i može stajati nekoliko dana, a priprema će ti oduzeti 15-ak minuta.
Naravno, uvijek možeš dodati i komadiće tamne čokolade ili pak tostirane bučine sjemenke. U slast!
Sastojci:
- 280 g brašna
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica sode
- ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- 120 g maslaca
- 250 g šećera
- 220 g pirea od buče
- 60 g kiselog vrhnja
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Pomiješaj brašno sa sodom, praškom za pecivo, soli i začinima.
- Maslac izmiksaj sa šećerom u pahuljastu, svjetliju smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ubaci pire od buče i kiselo vrhnje te ekstrakt vanilije pa kratko izmiksaj.
- Potom dodaj suhe sastojke i pažljivo ih sjedini drvenom žlicom ili špatulom.
- Prelij smjesu u kalup za kruh obložen papirom za pečenje i peci 50-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pričekaj da se ohladi prije rezanja. Dobar tek!