Slatko dansko pecivo sa sirom

Thinkstock
Jednostavno za pripremu, ukusno i sjajno za doručak!
Vidi originalni članak

Zašto biste kupovali danska peciva u pekari kad ih možete napraviti sami! I to još brže i lakše nego ste mislili!

Trebat će vam samo lisnato tijesto, malo krem sira, limunove korice, šećera i jedno jaje.

Ako ne volite samo sir, slobodno dodajte i malo marmelade od marelice ili šumskog voća. Vjerujte, dobit ćete jednu divnu i mirisnu poslasticu koju ćete s radošću jesti baš svako jutro. 

Sastojci:

  • 1 lisnato tijesto
  • 200 g krem sira
  • naribana korica 1 limuna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 žlice šećera

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Narezati tijesto na manje komade (sami odredite koje veličine želite da budu), svaki komad tijesta malo izbockati vilicom kako se ne bi diglo previše pa će nadjev pasti s tijesta
  3. Pomiješati krem sir, vaniliju, šećer, limunovu koricu i ravnomjerno rasporediti po tijestu, ali ne po cijelom tijestu već ostaviti 1 cm sa svih strana
  4. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta - 20 minuta
  5. Po želji, kada su peciva pečena, posipajte ih šećerom u prahu.

 

Posjeti Gastro.hr