Smrznuti jogurt od kruške

Thinkstock
Počastite se domaćim jogurtom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 175

Potrebno vam je

  • 400 g kompot od krušaka
  • 2 šalica ab kultura od vanilije
  • 72 g šećer, kristal
  • 1 prstohvat mljeveni cimet

Priprema

  1. Kruške ocijedite i sačuvajte pola šalice soka od kompota.
  2. Kruške usitnite u blenderu ili štapnim mikserom do pirea.
  3. Pire od krušaka pomiješajte sa sokom kompota, jogurtom, šećerom i cimetom. Sve sastojke dobro izmiješajte i prebacite u plastičnu posudu sa poklopcem ili u aparat za sladoled te slijedite upute proizvođača.
  4. Napunjenu plastičnu posudu stavite u zamrzivač na minimalno nekoliko sati, odnosno dok se sadržaj ne smrzne. Tijekom smrzavanja, promiješajte sadržaj svakih sat vremena.
Posjeti Gastro.hr